Xseviser Opublikowano 15 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 2 minuty temu, sly fox napisał: @skybert, pusty w sensie bardziej wytrawny i nie tak złożony jak ris, taki skrót myślowy- sory mój błąd a co do malin to myslisz że to dyskwalifikuje stylowośc risa ?może masz rację. no to może tak: chciałbym żeby baza była w stylu + malinki ;] a tak btw to browar stu mostów machnął żytniego riska z malinami... Możesz dodać maliny, banana czy inny dodatek. Po prostu nie wyjdzie stylowy RIS tylko twój. Pamiętaj że piwo robisz dla siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sly fox Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 @punix warka 20 litrów i miałem na myśli 3 lub 4 paczki, może styknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 13 minut temu, sly fox napisał: @punix warka 20 litrów i miałem na myśli 3 lub 4 paczki, może styknie Nie styknie. Zrób wcześniej coś lekkiego, 10-12blg i dopiero na tej gęstwie mocne. Naprawdę szkoda kombinowania z zasypem, czy czasem leżakowania, jak nie ma się dobrej gęstwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sly fox Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 @punixma to sens, ale chyba jestem za leniwy, znaczy w wiekszości używam sucharów i nigdy nie zlewam, tylko w kanał, i nowe... wiec jak mam warzyć cos lekkiego tylko żeby podkręcić drożdze na risa i ewentualnie moge coś zjebać przy ogarnianiu tych drożdzaków, bo nigdy tego nie robiłem, to chyba wole 5-6 saszetek, nie odbierz tego żle, thx za porady. Może ta malina złamie tę końcową wysoką słodowość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Godzinę temu, sly fox napisał: @punixma to sens, ale chyba jestem za leniwy, znaczy w wiekszości używam sucharów i nigdy nie zlewam, tylko w kanał, i nowe... wiec jak mam warzyć cos lekkiego tylko żeby podkręcić drożdze na risa i ewentualnie moge coś zjebać przy ogarnianiu tych drożdzaków, bo nigdy tego nie robiłem, to chyba wole 5-6 saszetek, nie odbierz tego żle, thx za porady. Może ta malina złamie tę końcową wysoką słodowość. Cóż, albo chcesz warzyć, albo chcesz warzyć dobrze, twój wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi