simmon13 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Cześć, Jako że się niedawno zestarzałem to na urodziny dostałem sprzęt do warzenia. Nie był to przypadkowy prezent bo i tak po nowym roku planowałem jego zakup więc to nie tak że "dostałem to teraz muszę coś z tym zrobić więc może jakieś forum czy coś"! Co to to nie! Nie mniej mimo zainteresowania tematem i nabywania wiedzy na Waszym forum czy gdzieś w odmętach internetów to jestem totalnym świeżakiem, a pierwsza warka dopiero przede mną. Już widzę że dzięki znalezionym tutaj wskazówkom będzie mi znacznie łatwiej zacząć przygodę z piwkiem Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Powodzenia w warzeniu, powodzenia w forumowaniu. Sprawdź mapę piwowarów, może sąsiad też warzy i nie tylko na forum będziesz mógł dostać pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwosz86 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Witam. Również życzę powodzenia i samych przyjemności z warzenia. Taka ciekawostka, niedawno ukazała się polska wersja "Biblii Piwowara" czyli "Jak warzyć piwo" J. Palmera. Według mnie konieczna pozycja na półce każdego piwowara domowego, ja osobiście jestem tą książką zachwycony. Poniżej więcej na ten temat. Samych udanych warek i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simmon13 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Dzięki za podpowiedzi! Rzeczywiście okazało się że mam praktycznie za rogiem jednego z forumowiczów Co do książki to już się nią interesowałem więc myślę że niebawem pojawi się na mojej półce Dziękuję raz jeszcze i udanego warzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi