panp Opublikowano 31 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Witajcie, mam problem i zastanawiam się czy jest tu ktoś kto mógłby mi pomóc. Zrobiłem warke i oddzieliłem drożdże od brzeczki. Oczyciłem i schowałem do lodówki na tydzień. Wyszło ich dosyć sporo. Przy następnej warce, wyjąłem je rano z lodówki, wytrząsnąłem i wieczorem dolałem 1/3 do gotowej nowej warki. Po 36h widzę co takiego (patrz zdjęcie) wiadomo co się mogło stać? Brak piany tylko te grudki na powierzchni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuuu Opublikowano 31 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Normalna czapa drożdżowa. Za dzień, dwa będzie jeszcze bardziej okazała, ale nie powineneś się tym dowiedzieć, bo nie powinieneś zagladać do fermentora przez najbliższe 2 tygodnie Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka MłodyAl 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panp Opublikowano 31 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 7 minut temu, Wuuu napisał: Normalna czapa drożdżowa. Za dzień, dwa będzie jeszcze bardziej okazała, ale nie powineneś się tym dowiedzieć, bo nie powinieneś zagladać do fermentora przez najbliższe 2 tygodnie Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Masz rację ale to moja druga warka i zerknąłem tylko żeby zrobić zdjęcie. Wyszło coś takiego i myślałem że padnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 31 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Drożdże czasami tworzą dziwne struktury... Jeśli będziesz miał wątpliwości to zerknij na poniższy link. W twoim przypadku jest póki co ok. http://www.beerfreak.pl/infekcje-piwa-czyli-mityczny-tlenowiec/ panp 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 31 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 44 minuty temu, panp napisał: zerknąłem tylko żeby zrobić zdjęcie Polecam przezroczysty fermentor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panp Opublikowano 31 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 10 minut temu, x1d napisał: Polecam przezroczysty fermentor. taki sobie kupię przy następnej okazji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się