Leon11 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2021 Witam. Kupiłem sobie egzemplarz takiego cudeńka Po włożeniu naboju z Co2 gaz uciekał zmarnowałem tak 2 naboje. W końcu dokręciłem taką śrubkę poniżej miejsca gdzie się nabój ładuje i zaczęło działać ale nadal syczał nabój. Wyszynk się udał ale powiem że szału to nie było jeśli chodzi o nagazowanie. Po 24 h co2 już nie było więc myślę że gdzieś uciekło. Wie ktoś może czy trzeba tam jakąś uszczelkę dać czy coś??? i mam pytanie może ktoś z was się tym bawił. Po włożeniu naboju z Co2 gaz uciekał zmarnowałem tak 2 naboje. W końcu dokręciłem taką śrubkę poniżej miejsca gdzie się nabój ładuje i zaczęło działać ale nadal syczał nabój. Wyszynk się udał ale powiem, że szału to nie było jeśli chodzi o nagazowanie. Po 24 h Co2 już nie było więc myślę że gdzieś uciekło. Wie ktoś może czy trzeba tam jakąś uszczelkę dać czy coś??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Ale rozumiem że przeprowadziłeś refermentację w tej beczce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon11 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Próbowałem najpierw na wodzie celem sprawdzenia, i po założeniu naboju gaz uciekał, dopiero trzeci nabój po dokręceniu śrubokrętem spowodował, że woda zaczęła lecieć. Potem nalałem piwo z butelek ponieważ miało na dole sporo osadu i chciałem przetestować sprzęt. Dopiero w tym tygodniu będę wlewał do kegów nowe piwko i prowadził refermentację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzych132 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Ogólnie te sprzęty nie są zbyt szczelne jeśli chodzi o linię gazową ale jeśli piszesz że coś syczy to na pewno nie jest dobrze. Przede wszystkim sprawdź czy dobrze dokręciłeś nabój. Nabój trzeba dokręcić szybko i mocno. Do czoła naboju po dokręceniu powinna dolegać uszczelka i tam może być nieszczelność. Aha nie dokręcaj nigdy na sucho bo szybko uszczelka się zużyje, zawsze zwilż nabój np. wodą. A później keg, woda w kegu, spryskiwacz z wodą z płynem do naczyń i pryskasz (zamiast spryskiwacza może być pędzelek do farb) patrząc gdzie lecą bąbelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon11 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Dzięki za porady, ostatecznie po dłubaniu i sprawdzaniu udało mi się wymienić uszczelkę, która jest nad głowicą. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi