Skocz do zawartości

Zacieranie


Fall095

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam takie składniki:

 

3 kg pszeniczny jasny

3 kg monachijski jasny

0,4 karmelowy 600ebc

 

Drożdże White Labs WLP300 Hefeweizen Ale

 

To moje pierwsze pszeniczne. Jakie mają być etapy zacierania infuzyjnego, (bo na dekokcje nie mam warunków)?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, FallVaultBoy napisał:

To moje pierwsze pszeniczne. Jakie mają być etapy zacierania infuzyjnego, (bo na dekokcje nie mam warunków)?

Pytanie bardziej do Piaskownicy niż do Receptur autorskich.

Czy dekokt, czy infuzja, czy podgrzewanie bezpośrednie: spójrz na schemat Anteksa.

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.