buk0 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 (edytowane) W poniedziałek upadła mi butla co2 i rozwaliłem główny zegar reduktora wskazujący ciśnienie na butli. Chciałem go dzisiaj wykręcić, ale był tak zapieczony że niestety mocując się uszkodziłem zawór bezpieczeństwa (o ile to on?) Wie ktoś gdzie to można dostać lub pod jaką nazwą? Edytowane 21 Stycznia 2021 przez buk0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas.IE Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Podpinam się pod pytanie... gdzie najlepiej kupić zamiennik ?Wysłane z mojego SM-A516B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshko Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Nie wiem co znaczy najlepiej ale jest tutaj: https://allegro.pl/oferta/manometr-zegar-reduktor-argon-co2-0-315-bar-g1-4-4923716146 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buk0 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 1 godzinę temu, Przemas.IE napisał: Podpinam się pod pytanie... gdzie najlepiej kupić zamiennik ? Wysłane z mojego SM-A516B przy użyciu Tapatalka Jakikolwiek z gwintem m12x1,5 Te dedykowane z ODL kosztują na stronie około 40zł. Ten co podał @yoshko wystarczy. Przy okazji, udało mi się wykrecic gwint który został w reduktorze i spowrotem wkręcić zawór od reduktora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 (edytowane) W dniu 21.01.2021 o 20:16, buk0 napisał: Chciałem go dzisiaj wykręcić, ale był tak zapieczony że niestety mocując się uszkodziłem zawór bezpieczeństwa (o ile to on?) Wie ktoś gdzie to można dostać lub pod jaką nazwą? Trochę lipa bo z takimi zaworami to zawsze bezpieczniej. Patrzyłem tu ale nie widzę. Szukaj pod hasłem "sprzęt dla barów do wyszynku piwa" Jednak niektóre reduktory CO2 nie posiada takiego zaworu (zawór bezpieczeństwa po stronie wysokiego ciśnienia jest zawsze na butli) i myślę że mógłbyś po prostu go zaślepić. Jednak przełożyłbym zaworek z zegara niskiego ciśnienia na miejsce urwanego a tam na niskim ciśnieniu wkręcił zaślepkę. Przed próbą odkręcenia tego drugiego zaworka użyj wd40 lub czegoś podobnego. Edytowane 23 Stycznia 2021 przez skybert literówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buk0 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 @skybert niestety przy podłączeniu pod butlę wogóle nie idzie gaz. Także chyba walnięty już jest cały reduktor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi