jakdar Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Witam. Pierwszy raz robię piwo. Pierwszy zestaw startowy z brewkitu Finlandia Lager. Zrobiłem zgodnie z instrukcją i po tygodniu w rurce nie ma już ruchu. Piana opadła. Przyznam że nie mierzyłem BLG na wstępie. Wlałem do menzurki i trochę wszystko mętne. Miarka pokazuje 1 BLG. W smaku w miarę ok. Trzymać jeszcze czy rozlewać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Potrzymaj jeszcze tydzień, później wystaw na balkon na dwa dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakdar Opublikowano 22 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Mięsny Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Jeśli tydzień na fermentacji to trzymać jeszcze przynajmniej drugi tydzień. I jeśli to Twoje pierwsze piwo to metnoscia bym się nie przejmował. Jakie drożdże użyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakdar Opublikowano 22 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Z zestawu no name Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Mięsny Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 No to nie wiadomo jak będzie z klarownoscia, jeśli są mocno pyliste to musiałoby dłużej stać. Zrób jak kolega z balkonem polecił, tylko nie stawiaj w fermentora w świetle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakdar Opublikowano 22 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Ok. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakdar Opublikowano 3 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Zrobiłem tak jak koledzy mówili. Odstawiłem na kolejny tydzień. Zrobiło się bardzo fajnie klarowne i bardziej ciemne. Poszło w butelki teraz leżakuje. Co jakiś czas wezmę degudtscyjnie buteleczkę. Smak ok czuć miłą goryczkę choć wydaje się trochę mało nagazowane. Dziękuję za cenne rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi