Jankasper Opublikowano 15 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Hej, Mam obmyśloną recepturę na piwo z żytem na chmielu zula. Dotychczas popełniłem na nim jedno piwo, 2 tygodnie od butelkowania zapowiada się świetnie, ale chętnie wysłucham opinii piwowarów z większym obejściem z zulą. Za ewentualne sugestie będę wdzięczny. Zacieranie 67C na lenia. 90m 6kg pilzneński 2kg żytni 2 kg monachijski. 0.5 kg płatki żytnie ugotowane i zblendowane Mashout 78C 10 m Gotowanie 90 minut Chmielenie: IUNGA 20G FWH IUNGA 20G 60 m Zula 80g 15m Zula 80g 5m Zula 80g flameout Zula 50g 5 dni cichej jedno wiadro, drugie bez cichej. Fermentacja dannstar nottingham wiadro z cichą i jakieś inne drożdże (s33) z kolekcji wiadro bez chmielenia na zimno. Docelowo ma być pachnące owocami z Zuli piwko z kwasowością typową dla żyta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 15 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 32 minuty temu, Jankasper napisał: zblendowane A czemu chcesz blendowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 15 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 18 minutes ago, zasada said: A czemu chcesz blendowac? Zacieram w worku do Biab umieszczonym na fałszywym dnie w termosie. Blendowanie płatków poprawia mi tempo wysładzania i wydajność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się