Eselchen Opublikowano 18 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 (edytowane) Cześć, niedawno kupiłem dwa małe kegi. Z jednym mam problem, bo posiada taki rdzawy nalot w miejscu spawu i przy wspawanych króćcach do złącz ball lock. O ile nalot z zewnątrz był łatwy usunięcia (polerka) to wewnątrz już jest problem bo nie ma dostępu nawet dremelem. Kupiłem preparat do mycia stali nierdzewnej na bazie kwasu ortofosforowego, ale nie usuwa tych przebarwień. Czym można usunąć te przebarwienia? Edytowane 18 Marca 2021 przez Eselchen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 18 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 AntoxWysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 18 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Wyczyść to mechanicznie, a potem pasta to pasywacji spawów nierdzewki, zmywasz wodą i gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipa Opublikowano 21 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 @Eselchen Zostaw jak jest i obserwowuj, czy się to nie powiększa. Jeśli będzie, to podjedź do zakładu, co w nierdzewce robi, niech posmarują antoksem i potem go zneutraluzują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi