Fearedse Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Cześć, przez nie uwagę zamiast wrzucić 20g chmielu wrzuciłem 30g. I teraz pytanie, czy gotować to 30 min aby osiągnąć poziom IBU oczekiwany z 20g czy lepiej gotować tą godzinę i pogodzić się, że piwo będzie bardziej goryczkowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witur Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Ja bym nic nie cudował ☺️ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koora Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 2 godziny temu, Fearedse napisał: Cześć, przez nie uwagę zamiast wrzucić 20g chmielu wrzuciłem 30g. I teraz pytanie, czy gotować to 30 min aby osiągnąć poziom IBU oczekiwany z 20g czy lepiej gotować tą godzinę i pogodzić się, że piwo będzie bardziej goryczkowe? Pytanie jakiego chmielu, pytanie na ile czasu, pytanie kiedy, pytanie w jakim piwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fearedse Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zmniejszyłem czas gotowania o 10 min więc gotowałem 50 min. Chmiel był lubelski do piwa pszenicznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 5 minut temu, Fearedse napisał: Zmniejszyłem czas gotowania o 10 min więc gotowałem 50 min. Chmiel był lubelski do piwa pszenicznego. 50 czy 60 min przy Lubelskim dużej różnicy w IBU nie robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się