andy05 Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Zaraz dostanie mi się za zakładanie nowych wątków, ale nowy jestem, coć kilka piw już popełniłem. Czy gęstwę lagera można przechowywac w lodówce? skoro potrafią one pracowac w kilku stopniach na plusioe, a w lodówce jest ok. 7C? Chodzi o drożdże saflager s-34/70 Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Lodówka jest najlepsza opcją dla wszystkich gęstw, im bliżej 0 tym lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy05 Opublikowano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Dzięki za szybką odpowiedź. Tak, ale mam 7C, moge zejść do powiedzmy 6C. Trzymać, czy lepiej mrozić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 (edytowane) Gęstwę dolniaków (nie tylko można) nawet trzeba przechowywać w lodówce Dobrze jest przechowywać ją w niższej temperaturze (jeśli nie ma takiej możliwości to przynajmniej nie na drzwiach a przy tylnej ściance). Oczywiście należy kontrolować stopień nagazowania w pojemniku. Gęstwa po suchych raczej nie powinna być zbyt wiele razy używana. Nie polecam zbierania takowej. Nowa saszetka to nie jest duży koszt. edit: zostałem wyprzedzony Edytowane 1 Września 2010 przez Infam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy05 Opublikowano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Tak, ale problem jest, ze wszystko muszę zamawiać. W Kaliszu nie ma sklepu w którym mógłbym kupić nawet podstawowe surowce A kupować "na zapas" nie bardzo mam ochotę. planuję 5-6 warek na ten sezon, a koncepcje mogą sie zmieniać. A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Trzymać, czy lepiej mrozić? Można i mrozić, ale tylko rozpuszczoną w glicerynie, sama gęstwa ulegnie zniszczeniu gdy wytworzą się kryształki lodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się