Steku Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Cześć, potrzebuję na lipiec (moje wesele) uwarzyć orzeźwiającego pszeniczniaka . Zależy mi na tym aby piwo nie miało zbyt wysokiego IBU z wiadomych przyczyn oraz aby w zasypie pojawiły się płatki pszenne/owsiane. Z dodatków chciałbym dodać trawę cytrynową oraz skórkę cytryny/pomarańczy. Czy ma ktoś jakąś ciekawą recepturę na coś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Wygląda, że pytasz o witbira albo podkręcone american wheat. Na wiki wisi taka medalowa receptura: https://wiki.piwo.org/Witbier,_Łukasz_Rymkiewicz_(Łukasz) Blog Dori ma taką o znacznie prostszym zasypie: https://www.blog.homebrewing.pl/witbier-receptura/ Jeśli dodasz do niej przyprawy polecane w pierwszym linku to będzie chyba najłatwiej. Jak poszukasz na forum to jeszcze coś znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się