Marcin Urbańczyk Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 Mam pytanie o częstotliwość czyszczenie przewodów oraz kranu w wyszynku. Co jaki odstęp czasu należy myć sprzęt? Przy założeniu powiedzmy 2-3 kufle dziennie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wuuu Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 Ja przy zmianie kega, przepłukuje tylko starsanen. Raz na kilka kegów OXI czy inny środek na bazie aktywnego tlenu i jest OK.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariannaworski Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 Ja przy zmianie kega, przepłukuje tylko starsanen. Raz na kilka kegów OXI czy inny środek na bazie aktywnego tlenu i jest OK.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaA co z kranem? Nie zasycha na końcówce nalewaka piwko? Lub nie plesnieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wuuu Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 Odkreciłem teraz końcówki kranów i był mały zaschniety ślad po piwie na samym końcu, ale w sekundę odeszło po użyciu wyciorka, więc w zupełności wystarczy wieczorem przeczyścić. Ja jednak rzadko to robię i nie zauważyłem żadnych negatywnych posmaków.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka mariannaworski 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Urbańczyk Posted April 27, 2021 Author Share Posted April 27, 2021 Ok dzięki za tipy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts