Skocz do zawartości

Carafa Special


seler

Rekomendowane odpowiedzi

zrobiłem już w sumie trzy dunkele barwione carafą poprzez ekstrahowanie w małej ilości zimnej wody i dodanie pod koniec zacierania (tak było w instrukcji bodajrze z BA), jednak nigdy nie udało mi się w ten sposób uzyskać głębokiego brązu a co najwyżej ciemny bursztyn.

Chciałbym zrobić dunkela jak z tej receptury: http://www.wiki.piwo.org/index.php/Dubbel_%28Vitaminator%29,_Artur_Olender_%282artur2%29 z niewielkimi zmianami.

Co zrobić by upewnić się że kolor będzie pięknym ciemnym brązem?

Co robię nie tak z tą carafą?

Może gotować dłużej żeby większa karmelizacja byla?

 

Jakieś pomysły?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.