Skocz do zawartości

Przegrzanie brzeczki podczas wysładzania...


nehoshi

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

 

No i chyba klops :okey:

 

Podczas podgrzewania z 63°C do 73°C (nie wiem jakim cudem...) brzeczka podgrzała mi się do niemal 80°C.

 

Po 30 minutach w 73°C próba jodowa cały czas zabarwia, czy to znaczy, że z piwka już nic nie będzie, bo proces się zatrzymał?

 

Powiedzcie, że da się coś jeszcze zrobić... :cool:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Miało być 30 minut w 73°C a minęło już ponad 40, czy "rób dalej" to znaczy - filtrować?

Tak, ale możesz spokojnie w tym przypadku potrzymać w 72°C do 1h, zawsze trochę więcej się scukrzy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.