Skocz do zawartości

brak przerwy dekstrynującej (metoda infuzyjna) a jakość i stabilność piany.


Rekomendowane odpowiedzi

Temat jak w temacie - czy obserwujecie jakieś korelacje między jednym a drugim.

Poraz kolejny zauważyłem pogorszenie jakości piany przy infuzyjnym (65 st C) zacieraniu (bez przerwy dekstrynującej). Zrobiłem tak przy Kolschu - jest w BJCP napisane żeby unikać zacierania infuzyjnego (ciekawe dlaczego). To zacierane w 2 przerwach ma lepszą pianę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.