Piotr Ba Opublikowano 18 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Temat jak w temacie - czy obserwujecie jakieś korelacje między jednym a drugim. Poraz kolejny zauważyłem pogorszenie jakości piany przy infuzyjnym (65 st C) zacieraniu (bez przerwy dekstrynującej). Zrobiłem tak przy Kolschu - jest w BJCP napisane żeby unikać zacierania infuzyjnego (ciekawe dlaczego). To zacierane w 2 przerwach ma lepszą pianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koholet Opublikowano 18 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Ja nie zauważyłem żadnej korelacji. Używam słodów ze Strzegomia oraz Gdańska i zawsze miałem dużą i trwałą pianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się