Romanos_P Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Czy macie już opatentowane jak dokładnie wysuszyć mini kega 5l po umyciu? Kupiłem ostatnio 4 puchy w TwoimBrowarze ale nie wiem czy to nierdzewka i jak z nią postępować. Nie miałem wcześniej doczynienia z kegami, a na forum nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Rosiński Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Nie jest to nierdzewka, myj od razu po każdy muzyciu i staraj się co do kropli z niego wody spuścić.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanos_P Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 No tak ale nie da się spuścić co do kropli ze względu na kształt beczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkus Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Ktoś kiedyś pisał, że po umyciu wkłada do piekarnika i tam suszy w niezbyt wysokiej temperaturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 te "kegi" to rak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanos_P Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 7 godzin temu, anteks napisał: te "kegi" to rak Nie jestem w stanie kupić osprzętu corneliusa za tysiaka w tym momencie. Nie pytam generalnie o to czy tego używać, bo już to kupiłem i będę. Pytam o sposób osuszania. ? Ale dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witur Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 @Romanos_P Nie lepiej było pójść w kegpety ? Ile kosztują te psełdo kegi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanos_P Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Szt za 30zl. Ale pompka 170zl. Nic więcej nie trzeba. Napiszcie w takim razie jak wy sobie radzicie w sensie kosztów wejścia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Rosiński Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Szt za 30zl. Ale pompka 170zl. Nic więcej nie trzeba. Napiszcie w takim razie jak wy sobie radzicie w sensie kosztów wejścia.Zobacz sobie filmik który nagrałem dla osób, które chcą wejść w kegi. Jest wszystko o kosztach jakie się ponosi, co warto kupić, co nie itp.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanos_P Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Dzieki. Wiem o co chodzi corneliusem i wiem też że trzeba wydać ok 700 PLN na taki wyszynk. Jak sprawa z Kegpetami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Rosiński Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Dzieki. Wiem o co chodzi corneliusem i wiem też że trzeba wydać ok 700 PLN na taki wyszynk. Jak sprawa z Kegpetami?Z tymi nowymi odkrecanymi na pewno przyjemnie, z tymi co za darmo dają to dużo pierdzielenia z fittingiem. Na filmiku wszystko jest, półtora roku miałem kegpety.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanos_P Opublikowano 20 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Jeszcze mam jedno pytanie co do nagazowania w mini kegu. Dałem wg polecenia 1/2 tego co do butelek a jednocześnie max co można do puszek, czyli 12g cukru. Pierwsza pucha - dosyć słabo nagazowana. Gaz wyczuwalny, ale słabo. Czy tak ma być? Ja zrozumiałem, że dodając 12g cukru do puszki nagazowanie będzie prawidłowe. Wszędzie gdzie czytałem i oglądałem filmy ludzie nie wspominali o słabym nagazowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 W dniu 21.08.2021 o 08:29, Romanos_P napisał: Szt za 30zl. Ale pompka 170zl. Nic więcej nie trzeba. Napiszcie w takim razie jak wy sobie radzicie w sensie kosztów wejścia. zwykła pompka do tej puszki to koszt 20-30zł, na nabój co2 przy odrobinie szczęścia do wyrwania poniżej 100zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanos_P Opublikowano 20 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 3 minuty temu, anteks napisał: zwykła pompka do tej puszki to koszt 20-30zł, na nabój co2 przy odrobinie szczęścia do wyrwania poniżej 100zl Ale ja mam Party Stara z nabojami CO2 do puszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 10 minut temu, Romanos_P napisał: Ale ja mam Party Stara z nabojami CO2 do puszki. To szacun, ja napisałem za ile mozna wyrwać w necie ps za 180 to juz można wyrwać chłodziarkę do tych kegów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanos_P Opublikowano 20 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 No tak, ale ~200 chłodziarka, reduktor + reszta osprzętu + kegi ~700zł. Razem ~900zł. Ale ponawiam pytanie o nagazowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 myślałem raczej o takim https://www.olx.pl/d/oferta/krups-f8b4-nalewak-do-piwa-z-chlodziarka-CID99-IDFJxZP.html#abef7a67a7 tylko trzeba by sprawdzic czy podejdzie puszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanos_P Opublikowano 20 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Takiego nie chcę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanos_P Opublikowano 20 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Mam drugą lodówkę w piwnicy. Piwa robię raz na miesiąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi