lechu555 Opublikowano 25 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2023 Matko bosko kochano, zadałem przedwczoraj w nocy gęstwinę do 16l 11.5 BLG w niekontrolowanej temperaturze pokojowej (25 stopni na pewno) i dzisiaj już koniec fermentacji... Reszta dokładnie taka sama jak za pierwszą warką, te same stosunki zasypów, te same smaki, zapachy, odczucia, może trochę mniej pieprzne, dałem też skórkę słodkiej pomarańczy zamiast gorzkiej, zobaczymy czy przeniesie się to na jakąś wyczuwalną różnicę, póki co nie powiedział bym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się