Skocz do zawartości

Lallemand LalBrew Farmhouse


Rekomendowane odpowiedzi

Matko bosko kochano, zadałem przedwczoraj w nocy gęstwinę do 16l 11.5 BLG w niekontrolowanej temperaturze pokojowej (25 stopni na pewno) i dzisiaj już koniec fermentacji...

Reszta dokładnie taka sama jak za pierwszą warką, te same stosunki zasypów, te same smaki, zapachy, odczucia, może trochę mniej pieprzne, dałem też skórkę słodkiej pomarańczy zamiast gorzkiej, zobaczymy czy przeniesie się to na jakąś wyczuwalną różnicę, póki co nie powiedział bym.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.