seebeeck Opublikowano 9 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Witam, czym się różni złączka gazowa od płynnej Ball Lock i czy mogą być wykorzystywane na przemian, Czy do głowicy Ball Lock na butelki PET powinna być wykorzystana gazowa czy płynna? Nie mam, pytam bo musze coś zamówić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 9 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Mają inny rodzaj "bolca iniekcyjnego" w środku i gazowa jest "ciaśniejsza", a budowa jest bardzo podobna. Udawało mi się używać gazowej jako płynnej - chodziła bardzo ciężko, natomiast płynnej jako gazowej nie - uciekał mi wtedy gdzieś gaz i ryzyko stracenia butli spore. Swoją drogą, że te nowe szybkozłączki to często chiński bardziew i można stosować je zamiennie, niestety uszkadzają uszczelki na króćcach i można mieć wycieki na nich. Więc lepiej użytkować zgodnie z oznaczeniem producenta (czarna płyn, szara gaz). grandfso 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi