Piotr Ba Opublikowano 22 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 jaka może być przyczyna długiego czasu refermentacji Stouta z dużym - 20-25 % zasypem owsa niesłodowanego ? nie jestem zaskoczony bo to drugi raz ta sama warka i to samo się dzieje. Wtedy nagazowanie zajęło 4 miesiące. czy w owsie są jakieś związki które przeszkadzają drożdżom podjąć pracę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 22 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Napisz jakie blg i jakie miałeś planowane wysycenie. No i jakie drożdże?Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 22 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Może po tych 4 miesiącach to już się przegazowuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BumBum Opublikowano 22 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Owies tu nie ma nic do rzeczy. Stawiam na zbyt duże obciążenie drożdży. Są słabe lub środowisko nie pozwala im na dalszą pracę. majlosz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się