Eselchen Opublikowano 11 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Cześć, chodząc ostatnio po lokalach z kraftowym piwem miałem okazje próbować piw dolnej fermentacji, które miały bardzo niską goryczkę oraz odczuwalny diacetyl (dla mnie dobrze). Ocenił bym takie piwo jako „kraftowy koncerniak”. Poszukuje receptury na takie piwo. Czy ktoś mógłby podać sprawdzalną recepturę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 11 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 (edytowane) Czeska desitka https://wiki.piwo.org/Pils_Czeski_(_Ceska_Diesitka),_Łukasz_Chrząszcz_(vettis) Edytowane 11 Grudnia 2021 przez buber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eselchen Opublikowano 11 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 2 minuty temu, buber napisał: Czeska desitka https://wiki.piwo.org/Pils_Czeski_(_Ceska_Diesitka),_Łukasz_Chrząszcz_(vettis) Czy można tą recepturę wykonać bez dekoracji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 11 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 11 minut temu, Eselchen napisał: Czy można tą recepturę wykonać bez dekoracji? Można. 30 minut w 62 st. C, 30 minut w 72 st. C. Albo 15 minut w 62 st. C, 45 minut w 72 st. C. A na upartego nawet 60 minut w 68 st. C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się