łysy ĄĘ Opublikowano 27 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Jakiś czas są już na rynku chmiele Mackinac, Michigan Copper, Idaho7, Idaho Gem. I nie widzę za bardzo na forum opisu efektów aromatycznych ich wykorzystania. Popełniał ktoś piwka na tych chmielach? Może jakieś wrażenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mijnheer Opublikowano 27 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Nie warzyłem z żadnych z nich, ale piłem single hopa Idaho 7 z To Øl, w aromacie to głownie mango i białe owoce, trochę landrynkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipa Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Używałem Mackinca i Lotusa na aromat i potwierdzam, sporo słodyczy i owoców. Landrynka w punkt. W połączeniu ze "starymi" żywicznymi amerykanami jest ok. Wysoki poziom alfakwasów, wychodzi nawet przy chmieleniu na aromat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ununul Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Ja używałem Idaho-7. Zarówno na goryczkę i aromat. Jak otworzyłem paczkę to tak walnął aromat, że żona, która wróciła z pracy parę godzin po warzeniu powiedziała, że wali chmielem w całej chacie. A dodam jeszcze, że warzyłem na balkonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się