Nikaz Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Cześć, od kilku dni próbuje ogarnąć właściwe nalewanie piwa z kega. Posiadam kran z kompensatorem, czy w tym wypadku, mogę go podłączyć bezpośrednio do kega, czy w przypadku nawet kranu z kompensatorem, potrzebny jest wąż który trochę zwolni piwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Nie jest potrzebny. Ja leję bez, nie wypienia się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 wszystko zależy od wysycenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikaz Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Łachim napisał: Nie jest potrzebny. Ja leję bez, nie wypienia się. Przy ilu barach lejesz w ten sposób? ile stron tyle informacji. Jedni podaja, że przy 0.5 bara, inni że przy kompensacyjnym musi byc conajmniej 1.2 bara, jeszcze inni 1.5 bara. Czy zaworek na kranie masz na fulla czy może skręcony? Edytowane 11 Kwietnia 2022 przez Nikaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Ja nisko wysyłam piwa i podaje pod dość małym ciśnieniem, ale moje doświadczenie z kegami jest jeszcze małe. Napisałem, że nie trzeba, bo na pewno w niektórych wypadkach węża nie musisz mieć, co sam sprawdziłem. Nie wiem jednak, przy jakich ciśnieniach wąż jest potrzebny, a skoro @antekspisze, że to zależy od wysycenia, to na pewno tak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekl125 Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Leję zarówno z wężem jak i bez. Ciśnienie ok 1.2 dla obu metod. Dużo zależy od temperatury piwa, staram się utrzymywać ok 8 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi