Nazwa użytkownika Opublikowano 16 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 Takie coś jak w temacie jest w charakterystyce drożdży na stronie Lallemand. Co to znaczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronelius Opublikowano 16 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 (edytowane) "Brewing strains that are positive for phenolic off-flavor (POF+) produce a spicy or clovey compound called 4‑vinyl guaiacol (4VG) – the same compound present in clove spice for baking. POF+ (positive for phenolic off-flavor) phenolic-producing yeast. For example, Belgian and Hefeweizen strains." Czyli w wolnym tłumaczeniu: dają aromat goździków i/lub przyprawowy Edytowane 16 Lipca 2022 przez Kronelius Nazwa użytkownika 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Ba Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Będą przyprawy, korzenność, może banany lub porzeczka w aromacie. Ale raczej najczęściej pikantne przyprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 20 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 Banany to nie estry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się