anteks Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Kombinujcie Panowie, kombinujcie bo coś mi mówi, że wienna albo belgian golden będzie GC. Sugerujesz że konkurs jest ustawiony ? Myślałem że GCh jest najlepsze piwo , a nie to które pasuje komuś tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Ja nie sugeruję, ale mam podobne przeczucia - największa konkurencja będzie w kolońskim i belgijskim, a GCh będzie wiedeńskie albo belgijskie (kolońskiego nie wykluczam, ale jednak...). Skoro nie musimy już spekulować na temat kategorii, to sobie pospekulujemy w ogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Kombinujcie Panowie' date=' kombinujcie bo[b'] coś mi mówi, że wienna albo belgian golden będzie GC[/b]. Sugerujesz że konkurs jest ustawiony ? Myślałem że GCh jest najlepsze piwo , a nie to które pasuje komuś tam Ja niczego nie sugeruję, ja spekuluję (jak w tytule tematu). Odkąd GC jest warzone w Cieszynie obstawiałem co by takiego pasowało do uwarzenia. I tak trafiłem za pierwszym razem, że to będzie doppelbock, a za drugim BPA. Na ten sezon jest trudniej bo jest więcej kategorii które mogą być brane pod uwagę, ale tak sobie myślę: RIS za bardzo podobny do portera a porter już robią, i to bardzo dobry, Bohemskie ciemne - kilka km za granicą jest tego pełno i w sklepach w Polsce też, za duża konkurencja i nic wyjątkowego Kolońskie - za bardzo podobne do jasnego lagera, szkoda zachodu, Szkockie ale 70/- za słabe, klient nie zaakceptuje takiej barwionej wody. Ale jak powiedziałem to tylko spekulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 To dlaczego robi się ściemę z GCh , można zrobić jak w konkursie w Częstochowie - kategorii kilka ale od początku wiadomo jakie będzie warzone Lub jak w konkursie na Słowacji - nie warzono piwa które zdobyło GCh ( ze względów technologicznych )tylko inne wg receptury zwycięzcy Tak tylko spekuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 wtrące jeszcze swoje dwa słowa , a mianowicie kto warzy te piwka myślicie że Oni nie śledzą największych forum w polsce ? zawsze jest łatwiej w wyborze ale mogę się mylić ...pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Skoro już poruszyłeś ten temat... to nie możesz nie wiedzieć, że właściwie cała ta dyskusja jest dla picu, bo przecież ONI przeczytali całe forum i WIEDZĄ dokładnie komu się GCh należy, a komu nie. Na szczęście trzeba zachować pozory i parę dobrych piw się uwarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 sorki , bo sie gubię . ONI czyli Czes , kopyr ? :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 wtrące jeszcze swoje dwa słowa , a mianowicie kto warzy te piwka myślicie że Oni nie śledzą największych forum w polsce ? zawsze jest łatwiej w wyborze ale mogę się mylić ...pozdr Ale którzy Oni? Rząd światowy? Ci którzy ukrywają tajemnicę z Roswell? Przecież póki co to jeszcze nie wiadomo kto będzie w jury w przyszłym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 sorki , bo sie gubię . ONI czyli Czes , kopyr ? :rolleyes: Nie, jurorzy z zagranicy. Mają nawet osobistych tłumaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 sorki , bo sie gubię . ONI czyli Czes , kopyr ? :rolleyes: Anteks, co Ty chcesz mnie w ogólnoświatowy spisek wmontować? Ja nawet cyklistą nie jestem. :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Przecież póki co to jeszcze nie wiadomo kto będzie w jury w przyszłym roku. Ale wiadomo jaki styl wygra GCh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 sorki ' date=' bo sie gubię . [b']ONI[/b] czyli Czes , kopyr ? :rolleyes: Anteks, co Ty chcesz mnie w ogólnoświatowy spisek wmontować? Ja nawet cyklistą nie jestem. :o czy cyklista to ten co cyklicznie pije piwo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrój Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Nie róbcie sobie jaj. GC jest wybierany przez najlepszych jurorów każdego Konkursu spośrod najlepszych piw każdej kategorii w otwartej degustacji >> dyskusji. Żadne "czynniki zewenętrzne" nie mają tu znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 No właśnie. Nie róbcie sobie jaj. Przecież nikt się nie przyzna do uczestnictwa w spisku. Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Masoni, tak , to oni.......a Dori wydawała się taka miła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shayboos Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Właśnie ... Masoni ... będziecie musieli wszyscy patrzeć kto z kim i w jaki sposób się wita... Oni mają przecież tajny uścisk dłoni wtedy będzie wiadomo kto wygra. dla wszystkich zwolenników spiskowej teorii dziejów (czyli zwłaszcza dla mnie) :cool2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 (edytowane) Zobaczcie na mój avatar a wszystko się wyjaśni.... Nie rząd światowy, nie cykliści ani masoni... tylko kto?? no KTO ?? dot. następnego wpisu: jeśli leśnicy jeżdżą czołgami to tak.... (to tyle jeśli chodzi o podpowiedź) Edytowane 6 Listopada 2010 przez coelian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomar Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Leśnicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Mam pytanie kiedy dokładnie jest ten konkurs ? ps. mam na myśli dokładną datę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Nie wiem ale chyba 17-18 czerwiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Nie wiem ale chyba 17-18 czerwiec. Widziałem , ale tam nie ma daty . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Wiem, że nie ma daty dlatego piszę że pewnie. A stawiam na to pewnie 99%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Nie wiem ale chyba 17-18 czerwiec. Widziałem ' date=' ale tam nie ma daty .[/quote'] nie, jest data, w górnym prawym rogu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Nie wiem ale chyba 17-18 czerwiec. Widziałem ' date=' ale tam nie ma daty .[/quote'] nie, jest data, w górnym prawym rogu 18.10.2010... Raczej nie o to chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Giełda wraz z konkursem /obecnie festiwal Birofilia/ zawsze organizowana jest w 3 weekend czerwca. I tutaj raczej nic się nie zmieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi