ligeiro Opublikowano 12 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 Cześć, zakupiłem ostatnio świeżą beczkę dębową od Węgrów Boros, mam do dyspozycji imperialnego portera, leży jeszcze w fermentorze lub porter bałtycki, już zabutelkowany. Jest pytanie jak się do tego zabrać by czegoś nie uwalić, zależy mi aby beczka "puściła" wanilię czy nuty dębowe do piwa. Czy ktoś coś? Pytanie jak zdezynfekowac beczkę od środka, oczywiście już po próbach szczelności? jakimś spirytusem? Nadwęglanu trochę się boję dodać. Kuba Knych 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się