Kluner Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 Szybkie pytanie - czy te Drożdże ruszyły? Rehydratyzacja w 26 stopniach - zdjęcia po 30 - 40 minutach. Jeśli nie ruszyły to ile może stać już przestygnieta brzeczka? W sobotę najszybciej będę miał nowe Drożdże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 (edytowane) to mają się uwodnić a nie ruszać, wlewaj do wiadra Edytowane 10 Listopada 2022 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sykolo Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 Wszystko się okaże po wlaniu do wiadra, może ten efekt nie jest tak "widowiskowy" ze względu na stosunek masy drożdży do masy wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kluner Opublikowano 10 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 9 minut temu, anteks napisał: to mają się uwodnić a nie ruszać, wlewaj do wiadra Zastanawiam się bo przy 2 pierwszych warkach wyszły Drożdże na pół blatu. Co prawda były to 2 paczki a tu jedna, ale jednak tutaj zero reakcji. Zamieszałem to bardzo delikatnie coś tam zaszumialo i na tym koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 Ta poprzednia rehydracja była w czystej wodzie czy z dodatkiem jakichś cukrów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kluner Opublikowano 10 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 14 minut temu, punix napisał: Ta poprzednia rehydracja była w czystej wodzie czy z dodatkiem jakichś cukrów? Też w czystej. Wlałem. Jak za 3 dni nie rusza to zadam świeże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 Ciekawe, nie miałem dotąd takiego efektu u siebie. Trzeba obserwować fermentację, ale nie martwiłbym się specjalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się