arroww_pl Opublikowano 19 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 Cześć, szykuje się do uwarzenia klasyka z Marynką i Lubelską. Zasyp Słód pilzneński 4 kg Słod monachijski 1 kg Chmiele: Lubelski 50 g Marynka 50 g Drożdże: US-05 65 C 40 min 72 C 20 min Marynka 35 g 60 min Lubelski 50g 10 min Zmienilibyście coś w tym przepisie? chodzi mi tutaj o poprawność zacierania i chmielania. Dziękuje z góry! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 19 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 Jak ma być klasycznie to lepiej zrobić zacieranie na lenia: 60-90 minut w 66-67°C. Lubelski dałbym na sam koniec, minute-dwie albo wręcz na wyłączenie palnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się