Jatoja Tytoty Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 (edytowane) Spoiler Witam wszystkich serdecznie. Ma ktos moze przepis na piwo Beavertown IPA. Piłem takie piwo rzemieślnicze i bardzo mi smakowało. Czas je odtworzyć. Zdjęcie w załączniku. Receptura na dobre piwo ryzowe tez nie pogardzę. Pijałem takie mętne ceratowe mocno chmielowe. 93cba9e7-2556-413c-91f7-7db4ee4827dc.jfif Edytowane 22 Listopada 2022 przez Jatoja Tytoty anteks 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Które z IPA tego browaru chcesz sklonować? Ich www podaje ponad 10: https://beavertownbrewery.co.uk/collections/ipa-beer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jatoja Tytoty Opublikowano 22 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Ja piłem je lane craftowe wiec opakowania na oczy nie widziałem. Pamiętam na pewno Ze miało 6% była to hazy ipa zapewne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 To wychodzi, że https://beavertownbrewery.co.uk/products/super-moon-hazy-ipa-440ml albo https://beavertownbrewery.co.uk/products/space-hulk-new-england-ipa-440ml W obydwu masz zasyp i chmiel podane na stronach jako punkt wyjścia (pod MORE INFO). Dalej już tylko eksperymentować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jatoja Tytoty Opublikowano 22 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 A jak to gotować ? i chmielić? sugerować się jakimś przepisem z hazy ipy? Bo np jak gotowałem Blue Moon Belgian white gotowałem to chyba w 66 godzinę potem do 78 na 15 min po czym 100 stopni godzinne i chmiel od razu i 10 min przed końcem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 19 minut temu, Jatoja Tytoty napisał: sugerować się jakimś przepisem z hazy ipy? Jak chce uwarzyc jakieś piwo "w stylu" to szukam o nim jak najwięcej. Pytam, czytam a potem próbuje. O neipach jest sporo informacji, to chodliwy towar. Jeśli przyjrzysz linkowane w innym swoim temacie zasoby Internetu szukając NEIPA czy Hazy IPA znajdziesz zarówno receptury jak i wskazówki. Chyba, że chcesz, żeby ktoś wykonał tę pracę za Ciebie, wtedy to wiesz, sorry Batory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jatoja Tytoty Opublikowano 22 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Po prostu nie znam się na tyle aby cos stworzyć. Robiłem wyłącznie z przepisów a mam prawie poł roku przerwy dlatego grzecznie zapytałem:) Przed swietami czas goni a nie bylo by dobrze gdybym cos s.... na święta. Bo na święta ma być klimat:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi