lilliwashere Posted November 23, 2022 Share Posted November 23, 2022 Cześć wszystkim, Przygodę z piwem dopiero zaczynam (podobnie jak z winem - może powinienem zrobić barley wine ? - spoko, zestaw już kupiony). Dłuższe doświadczenia kulinarne to własne wędliny i sery (w tym te bardziej skomplikowane: wędliny dojrzewające typu parmeńskiego, szwarwaldzkiego; sery w stylu: camembert, gorgonzola, grana itp.). Z uwagi na warunki lokalowe raczej pozostanę przy brewkitach i gotowych ekstraktach. Ale jest piwniczka zapewniająca zimą do 8 do 12 stopni (zależy czy okno uchylę czy nie zatem i dolną fermentację dam radę przeprowadzić. Aktualnie bulkają sobie dwa pierwsze piwa - pszeniczniak (z zamiarem dodania pulpy z czerwonej porzeczki i chmielu na zimną) i porter (z zamiarem dodania płatków dębowych mocno opalanych i/lub śliwek suszonych i wędzonych własnoręcznie). I tego pewnie będą dotyczyły moje pierwsze ewentualne pytania. Lecę czytać piaskownicę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted November 23, 2022 Share Posted November 23, 2022 Witaj na forum. Dużo frajdy z nowego hobby! PS. Widziałem Candy na zywo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lilliwashere Posted November 23, 2022 Author Share Posted November 23, 2022 36 minut temu, zasada napisał: Witaj na forum. Dużo frajdy z nowego hobby! PS. Widziałem Candy na zywo! Candy ? Acha..... skumałem, lekka zazdrość Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szklanek Posted December 17, 2022 Share Posted December 17, 2022 Hej miło Cię poznać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.