Jump to content

Powitanie


lilliwashere

Recommended Posts

Cześć wszystkim,

Przygodę z piwem dopiero zaczynam (podobnie jak z winem - może powinienem zrobić barley wine ? :) - spoko, zestaw już kupiony).

Dłuższe doświadczenia kulinarne to własne wędliny i sery (w tym te bardziej skomplikowane: wędliny dojrzewające typu parmeńskiego, szwarwaldzkiego; sery w stylu: camembert, gorgonzola, grana itp.).

Z uwagi na warunki lokalowe raczej pozostanę przy brewkitach i gotowych ekstraktach. Ale jest piwniczka zapewniająca zimą do 8 do 12 stopni (zależy czy okno uchylę czy nie zatem i dolną fermentację dam radę przeprowadzić.

Aktualnie bulkają sobie dwa pierwsze piwa - pszeniczniak (z zamiarem dodania pulpy z czerwonej porzeczki i chmielu na zimną) i porter (z zamiarem dodania płatków dębowych mocno opalanych i/lub śliwek suszonych i wędzonych własnoręcznie). I tego pewnie będą dotyczyły moje pierwsze ewentualne pytania. 

Lecę czytać piaskownicę. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.