Skocz do zawartości

Powitanie


lilliwashere

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim,

Przygodę z piwem dopiero zaczynam (podobnie jak z winem - może powinienem zrobić barley wine ? :) - spoko, zestaw już kupiony).

Dłuższe doświadczenia kulinarne to własne wędliny i sery (w tym te bardziej skomplikowane: wędliny dojrzewające typu parmeńskiego, szwarwaldzkiego; sery w stylu: camembert, gorgonzola, grana itp.).

Z uwagi na warunki lokalowe raczej pozostanę przy brewkitach i gotowych ekstraktach. Ale jest piwniczka zapewniająca zimą do 8 do 12 stopni (zależy czy okno uchylę czy nie zatem i dolną fermentację dam radę przeprowadzić.

Aktualnie bulkają sobie dwa pierwsze piwa - pszeniczniak (z zamiarem dodania pulpy z czerwonej porzeczki i chmielu na zimną) i porter (z zamiarem dodania płatków dębowych mocno opalanych i/lub śliwek suszonych i wędzonych własnoręcznie). I tego pewnie będą dotyczyły moje pierwsze ewentualne pytania. 

Lecę czytać piaskownicę. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.