Skocz do zawartości

Super Pilne Pytanie!


darkc

Rekomendowane odpowiedzi

hej,

właśnie robie mały experyment z zacieraniem ziaren.

Zaraz czas na filtracje.

ALE MAM NIEPRZEWIDZIANE PILNE WYJŚCIE NA PIWO.

Czy mogę zostawić przefiltrowany zacier na 8 godzin przed gotowaniem? nic się nie stanie??

(jest tylko kilka litrów, bo to przymiarka tylko)

 

PROSZĘ O RADĘ!

 

DZIĘKI :smilies:

Edytowane przez darkc
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ale zanim przefiltruje i przegotuje (nachmiele) to na piwo nie zdążę. A jak zostawie teraz, to za pare godzin i tak dzikusy ubije gotowaniem (chmieleniem)... nie?

No cóż: albo piwo, albo... wyjście na piwo. :smilies:

A poważnie, to przerzefiltruj (ok 30-40minut) i zagotuj (kolejne jakieś 30 minut). Jutro zagotujesz ponownie i nachmielisz.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.