511201 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 (edytowane) Witam drogi kolegów browarników. Potrzebuję porady, który z tych poniższych kociołków będzie najlepszy. To jest pytanie do osób które używają coś takiego. https://www.expondo.pl/royal-catering-kociol-warzelny-60-l-lcd-10011524 https://www.aellfy.pl/klarstein-mundschenk-xxl-kocio-warzelny-do-produkcji-piwa-2500-w-50-l-stal-nierdzewna https://www.hurtowniaprzemyslowa.pl/kociol-warzelny-do-produkcji-piwa-z-timerem-profesjonalny-ze-stali-nierdzewnej-lcd-3000-w-50-l-p-12159.html https://winohobby.biz/pl/p/Kociol-zacierny-COOBRA-CRAFTBREWER-CB5-50L/3181 Kolejne pytanie czy da się w tych 50L ważyć warki po 50 litrów czy potrzebuję tego 60 litrowego? Jak wygląda proces wysładzania w takich kociołkach bo do tej pory robiłem to w normalnym garnku na taborecie gazowym. Czyli przenosiłem młuto do fermentatora i dolewałem wody na wysładzanie. Edytowane 4 Kwietnia 2023 przez 511201 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Nie wiem jak w 50 ale w 40 zrobisz 30l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
511201 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Nikt więcej nie używa takich kociołków żeby przedstawić zalety i wady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł76 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Cześć, 1. "Witam drogi kolegów browarników. Potrzebuję porady, który z tych poniższych kociołków będzie najlepszy. To jest pytanie do osób które używają coś takiego. " Mam Klarstein Brauheld Pro 45. Każdy kociołek ma swoje wady i zalety, ale te, wymienione przez Ciebie, są bardzo podobne do siebie. Jest wiele wątków tutaj o kociołkach, poczytaj. Może nie konkretnie o tych których piszesz, ale tak jak pisałem wyżej - "to praktycznie jeden pies". 2. "Kolejne pytanie czy da się w tych 50L ważyć warki po 50 litrów czy potrzebuję tego 60 litrowego? " @anteks Tobie odpowiedział i w pełni się z tym zgadzam. 3. W dniu 4.04.2023 o 20:06, 511201 napisał(a): Jak wygląda proces wysładzania w takich kociołkach Bardzo prosto - podnosisz młóto i wysładzasz, choć w takim 60l może być to dość trudne i karkołomne ze względu na wagę. Pozdrawiam, Paweł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się