zgoda Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 No to do setki już tylko 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Tak myślę , że te 3 to jeszcze w tym miesiącu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 (edytowane) Z warzenia koźlaka zostało sporo cieniuszka , więc aby go nie marnować dodałem 5l rezerwy z 2 ostatnich warek , lekko nachmieliłemi i wyszło 15l / 12°Blg Nazwałem to cudo , małe coś Edytowane 21 Czerwca 2012 przez bubuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 (edytowane) Warka 98 pilsner - Słód pilznejski klepiskowy - 5kg - Słód caraplis - 0,30kg - Chmiel saaz szyszka 3,6%- 40gr - Chmiel iunga 11,1% - 20gr - Chmiel saaz granulat 3,6% - 30gr Śruta do 12l wody 50°C Przerwa 10 minut 53°C Dodać 5l gorącej wody Przerwa 30 minut 64°C Przerwa 30 minut 71°C Podgrzać do 77°C Filtracja i wysładzanie 18l wody 77°C Gotowanie 80 minut Od początku 40gr saaz szyszka W 20 minucie 20gr iunga W 75 minucie 30gr saaz granulat Coś wczoraj namieszałem w opisie dzisiaj już jest ok Edytowane 28 Czerwca 2012 przez bubuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Wyszło 25l / 12°BLG i 1,4l na starter. Schłodzone do 15°C i dodana pianka z koźlaka. Fermentacja w 9°C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Warka 93 lukrecjowy porter bałtycki zabutelkowany przy 5°BLG z 2,5gr cukru / 0,5l. Warka 94 bohemian pilsner przelany do butelek przy 2,2°BLG z 2,6gr cukru / 0,5l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Dzisiaj do rozruszania ( 1,5l staretr ) poszły 1388 belgian strong ale , gęstwa od Krys123 ( dzięki ) jutro warzymy dubla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Warka 99 dubbel - Słód pall ale - 3,5kg - Słód monachijski 1 - 0,90kg - Słód pszeniczny jasny - 0,90kg - Słód special b - 0,30kg - Słód caramunich 2 - 0,20kg - Słód caraaroma - 0,20kg - Chmiel brewers gold 7,6% - 20gr - Chmiel styrian goldings 5,2% - 20gr - cukier trzcinowy - 0,5kg Śruta do 13l wody 50°C Przerwa 10 minut 53°C Dodać 5l gorącej wody Przerwa 40 minut 64°C Przerwa 20 minut 71°C Podgrzać do 77°C Filtracja i wysładzanie 16l wody 77°C Gotowanie 60 minut W 00 minucie 20gr brewers gold i 10gr styrian goldings W 45 minucie 10gr styrian goldings W 55 minucie cukier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Co planujesz na Numer Sto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Co planujesz na Numer Sto? Strzelam: tripel, albo jakiś inny belgijski mocarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Takby można wnosić po drożdżach, ale bubuś odgrażał się że to jeszcze w tym miesiącu, więc nie zdążą wrócić z roboty przy dubblu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Jakaś wędzonka. Tego jeszcze nie robiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 (edytowane) Co planujesz na Numer Sto? Strzelam: tripel, albo jakiś inny belgijski mocarz. To też w planie , ale już jak 101 , 102 jak drożdże pozwolą. Edytowane 28 Czerwca 2012 przez bubuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 (edytowane) Takby można wnosić po drożdżach, ale bubuś odgrażał się że to jeszcze w tym miesiącu, więc nie zdążą wrócić z roboty przy dubblu. Masz rację to zacznie się jutro o 5 rano Edytowane 28 Czerwca 2012 przez bubuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Wracając do 99 to wyszło 24l / 16°Blg , schłodzona do 22°C i zaprawiona starterem belgian strong ale (dzięka za gęstwę od krys123) Fermentacja jak pogoda pozwoli , na razie w 21,5°C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 29 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Warka 100 urbock - Słód wędzony - 6,00kg - Słód monachijski 1 - 1,00kg - Słód pilsnejski - 1,00kg - Chmiel perle 6% - 25gr - Chmiel marynka 9,0% - 20gr Śruta do 15l wody 50°C Przerwa 15 minut 53°C Dodać 5l gorącej wody Przerwa 35 minut 64°C Przerwa 30 minut 71°C Podgrzać do 77°C Filtracja i wysładzanie 20l wody 77°C Gotowanie 70 minut W 10 minucie 20gr marynki i 10gr perle W 45 minucie 15gr perle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 29 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Wyszło 26,5l / 18°BLG Schłodzone do 17°C ( ciężko się chłodziło , woda w kranie coraz cieplejsza ) Do roboty pójdzie pianka z koźlaka. Fermentacja w 9 °C Ps. warzelnia do teraz pachnie wędzonką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Warka 100 urbock Ładny wynik Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 29 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Trochę ciężko będzie się doczekać następnej okrągłej wareczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Trochę ciężko będzie się doczekać następnej okrągłej wareczki 100! Gratulacje! Do 1000 warki (bo rozumiem, że 'następna okrągła' to właśnie taka ) teraz to już z górki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 30 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Jak zdrowie pozwoli , to kto wie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Jak zdrowie pozwoli , to kto wie Czego Tobie i sobie życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 3 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 (edytowane) W sobotę na cichą poszły 3 warki. Warka 95 biere de garde 4 zeszło do 4°BLG Warka 96 kolońskie 5 zeszło do 3°BLG Warka "małe coś" zeszła do 2°BLG Edytowane 3 Lipca 2012 przez bubuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 17 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Wcześnie rano umyłem 200 butelek. Browar wzbogacił się o kolejne tanki z pepsi , więc i w kegach też coś wyląduje. Po południu przelewanie na cichą , butelkowanie i kegowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Warka 97a małe coś ( 12l / 2°BLG ) przelana do tanka z 40gr cukru i lekko nagazowana. To będzie bardzo wytrawne piwko. Warka 96 kolońskie 5 ( 2°BLG ) przelana do tanka z 60gr cukru i 9 butelek z 3gr cukru/0,5l. To piwo już teraz zapowiada się bardzo dobrze. Jutro rano kolejne warzenie i to będzie kolejne kolońskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się