maniek929 Opublikowano 14 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 Siemka, Chcę zrobić myjkę bazując na cip ball 1/4, pytanie czy ktoś ma takie cudo i na jakiej pompie pracuje ? Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 zobacz film i Seby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek929 Opublikowano 14 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 Wiem, oglądałem stosuje pompę mp20r, ciekaw jestem czy jest jakaś tańsza alternatywa, mi pompka potrzebna tylko do myjki i tam już zostanie. Więc jakby się dało to wolę tam zastosować pompę ~100 pln, niż za 350-400Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr2142 Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 @maniek929 uwierz mi, że to co Seba prezentuje jest tanim rozwiązaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Kupiłem Tę pompę, przetestowałem na kegach corneliusach i fermentorze klarstein Gärkeller Pro XL ze spiralą, i daje radę na oryginalnych akcesoriach. Jestem zadowolony. Kupiłem drugą, by za jednym zamachem myć NaOH i płukać kwasem. 20 min i niema śladu po zaschniętych drożdżach na ściankach i spirali. Temperatura płynu to 60°C. Mam kilka kegów, jeden się myje, a następny się płucze. Przy kegach 10 minut wystarcza przy uprzednim wypłukaniu drożdży, a roztwór można wykorzystać wielokrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek929 Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 A kupiłem na aliexpres pompkę 12v za 40pln chyba, podłaczyłem do niej cip ball 1/4 i płuka, może ciśnienia nie robi jakiegoś mega dużego ale działa.Jak ktoś ma patent jak wrzucić filmik na forum to wrzucę jak działa cip ball z tą pompką. Ewentualnie jest załacznik z filmemhttp://cloud.tapatalk.com/s/64e24cb381370/received_968527424483997.mp4Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi