maniek929 Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 Siemka, Mam pytanie na które w necie nie znalazłem odpowiedzi, czy piwo które mam nagazowane sztucznie w kegu, nalane do butelki z nalewaka i zakapslowane straci gaz ? Chciałbym wysłać na spróbowanie kilka piwek do kuzyna, dzięki za pomoc Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 (edytowane) Straci część, gazu, szczególnie, jeśli się spieni. Do butelkowania z kranu przeznaczone są nalewarki przeciwciśnieniowe EDIT: https://ikegger.eu/blogs/news/how-to-bottle-beer-from-a-keg-without-a-counter-pressure-bottle-filler tu sposoby butelkowania bez nalewarki przeciwciśnieniowej Edytowane 2 Lipca 2023 przez fotohobby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek929 Opublikowano 2 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 Właśnie chyba opanowałem swój nalewak, oczyście pierwsze 100ml się mocno pieni, resztę mogę już lać bez piany. Czyli nie pozostaje nic innego jak spróbować na własnej skórze Dzięki Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi