Skocz do zawartości

Irish Stout- problem...


JaxDraken

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

W niedzielę zacząłem fermentacje IRISH STOUT'a Coopers'a z 1,5kg mistrza sladka. Wczoraj coś tam zabulgotało, w zasadzie bulgotało cały dzień ale nad ranem przestało. Co prawda pokrywa wypukleje jak ręcznie opróżnię CO2 naciskając na wieko i poziom wody w rurce się zmienia ale bulgotania nic...:beer: Proszę o poradę, jak to ratować?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

LOOL!!! Po 2 dniach z 12 na 6 °Blg i smak piwa... how it's possible???!!!?!!

Się szybko cwaniaki namnożyły i wyżarły bezczelne. Pierwsza warka przemieliła się w dwa dni i było koło 5°Blg, Myślałem że mi rurka w sufit wbije. Druga już normalnie, bez rewelacji.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pomerdałem fermentatorem w celu wymieszania, mam nadzieje ze to nic złego...

Jezu, zabiłeś Kenny'ego! You bastard!

 

Pewnie nic złego, ale lepiej tego nie rób, jeżeli fermentacja nie stanęła. Daj mu czas, a się odwdzięczy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.