Nazwa użytkownika Opublikowano 16 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 Zrobiłem w ramach doświadczenia warkę na wzór piwa z przepisu https://byo.com/article/technique-for-non-alcohol-beers/. Jak myślicie? Jak długo może trwać fermentacja bym mógł bez obaw butelkować siura? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monodem Opublikowano 17 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 9 godzin temu, Nazwa użytkownika napisał(a): Zrobiłem w ramach doświadczenia warkę na wzór piwa z przepisu https://byo.com/article/technique-for-non-alcohol-beers/. Jak myślicie? Jak długo może trwać fermentacja bym mógł bez obaw butelkować siura? Fermentacja piwa bezalkoholowego trwa dzień lub dwa Zawsze można zmierzyć. Będziesz je pasteryzował czy zmniejszyłeś Ph? Fajnie, że ten temat się w końcu pojawił na forum. Od jakiegoś czasu też mam w głowie uwarzenie jakieś próbnej warki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 17 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 Jak pH nie spadnie do "bezpiecznego" poziomu to zbije je kwasem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monodem Opublikowano 17 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 Powodzenia. Daj znać po degustacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 21 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2023 Miesiąc po zabutelkowaniu wyszło jajco i piwo wylałem. Zaraz po nagazowaniu piwo było dobre, porównywalne do piw sklepowych z wyższej półki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monodem Opublikowano 21 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2023 Szkoda że się nie powiodło do końca. Nastepnym razem musisz pić szybciej 😉. Prędzej czy później też się podejmę próby uwarzenia małej 10 - 15 litrowej warki .Będzie to aromatyczna IPA Brewdog Nanny State fermentowana ciśnieniowo i pasteryzowana. Mam nadzieję że się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się