maniek929 Opublikowano 18 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2023 Siemka, ktoś używał lub miał styczność z tym kociołkiem ? Interesuje mnie możliwość robienia warki 50-54L Ewentualnie coś w podobnej pojemności ? Pytałem o royal catering 60L ale "Browar Lichtus" powiedział że w 60l royalu 45-48L warki to max. Czy może jest jakiś sprzęt all in one zeby warzyć większe warki. A jak nie to przerabiam kega 50L na kadź zacierną, a 70L gar na kocioł warzelny. Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monodem Opublikowano 18 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2023 Jest klarstein brauheld pro 70l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 18 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2023 43 minuty temu, maniek929 napisał(a): A jak nie to przerabiam kega 50L na kadź zacierną, a 70L gar na kocioł warzelny. Jak będziesz kega przerabiał, to zainwestuj w gar 100l. Mam z kega kadź zacierno - filtracyjną i warzyłem w garze 70l. Nie jest to zbyt wygodne. Obecnie warzę w 100 i komfort rewelacyjny, może wrzeć porządnie, bez obawy przed wykipieniem. Gar 70l służy mi do grzania wody do wysładzania. Robię warki przeważnie takie, by finalnie było piwa 54l, na trzy corneliusy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi