Skocz do zawartości

MANIa piwEK =)


Rekomendowane odpowiedzi


Siemka, jestem maniek zaczynam przygodę z zacieraniem i mam zamiar prowadzić tutaj swój notatnik default_smile.png
 
Warka #1
 
Data: 
-----
04.11.2023
 
Surowce:
-------- 
* Pilzneński Viking Malt ( Strzegom) 12.5kg
 
* Marynka 60g
* Lubleski 100g
* Citra 100g
Gęstwy:
* US05
* Lutra Kveik 
 
Zacieranie:
------------
* 42l wody do zacierania
* 30l wody do wysładzania
 
* S1 3000 wat 71* 1min
* Wsypanie słodu
* S2 2000 wat 68* 70 min
* S3 2000 wat 78* 10 min
* S4 2400 wat 100* 50min ( gotowanie )
 
Chmielenie:
-----------
* Marynka 60g 50min
* Lubelski 100g 20min
* Citra 100g 20 min hopstand


Brzeczka:
-----------
* 58l ~ 13brix

Fermentacja
-----------
* ~20* przy ciśnieniu 15psi

Fermentacja brixd08660ddd10a9ccc665a1787cc71e59d.jpg8f109923a3e8d276fbdcb6029e99940e.jpgb6d3d0e93a82ccc51c9c80eabfde6b5d.jpg
 
Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
 
 




 

Edytowane przez maniek929
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.