maniek929 Opublikowano 4 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2023 (edytowane) Siemka, jestem maniek zaczynam przygodę z zacieraniem i mam zamiar prowadzić tutaj swój notatnik Warka #1 Data: ----- 04.11.2023 Surowce: -------- * Pilzneński Viking Malt ( Strzegom) 12.5kg * Marynka 60g * Lubleski 100g * Citra 100g Gęstwy: * US05 * Lutra Kveik Zacieranie: ------------ * 42l wody do zacierania * 30l wody do wysładzania * S1 3000 wat 71* 1min * Wsypanie słodu * S2 2000 wat 68* 70 min * S3 2000 wat 78* 10 min * S4 2400 wat 100* 50min ( gotowanie ) Chmielenie: ----------- * Marynka 60g 50min * Lubelski 100g 20min * Citra 100g 20 min hopstand Brzeczka: ----------- * 58l ~ 13brix Fermentacja ----------- * ~20* przy ciśnieniu 15psi Fermentacja brix Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Listopada 2023 przez maniek929 zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się