bercik09 Opublikowano 5 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 Witam Mam pytanie dotyczące kleikowania płatków ryżowych. Zgodnie z zasadą rozgotowałem płatki przetrzymując je w odpowiedniej temperaturze przez 20-30 min. Jednak chyba popełniłem mały błąd bo rozgotowane płatki wrzuciłem do wody która miała niską temperaturę, (zapomniałem podgrzać) temperatura płatków spadła do 40-45 stopni. Więc zacząłem od razu podgrzewać doprowadzając temperaturę płatków do 70 stopni. Dodałem słód i zacząłem zacierać. Czy ten błąd może mieć jakieś konsekwencje ? O ile jest to błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 5 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 To żaden błąd. Skleikowałeś płatki prawidłowo i to się już nie może cofnąć Teoria i praktyka są opisane tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzejkej Opublikowano 5 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 Gdy stosuję płatki, to (z lenistwa) używam błyskawicznych. Czy kleikowanie zwykłych może dać lepsze rezultaty, czy nie ma to praktycznego znaczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bercik09 Opublikowano 5 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 1 godzinę temu, korzen16 napisał(a): To żaden błąd. Skleikowałeś płatki prawidłowo i to się już nie może cofnąć Teoria i praktyka są opisane tutaj dziękuję za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 5 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 6 godzin temu, dzejkej napisał(a): Czy kleikowanie zwykłych może dać lepsze rezultaty Nie, używam takich jakie akurat dostanę - różnic nie zauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się