Skocz do zawartości

kleikowanie płatków - pytanie


bercik09

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie dotyczące kleikowania płatków ryżowych. Zgodnie z zasadą rozgotowałem płatki przetrzymując  je w odpowiedniej temperaturze przez 20-30 min. Jednak chyba popełniłem mały błąd bo rozgotowane płatki wrzuciłem do wody która miała niską temperaturę, (zapomniałem podgrzać) temperatura płatków  spadła do 40-45 stopni. Więc zacząłem od razu podgrzewać doprowadzając temperaturę płatków do 70 stopni. Dodałem słód i zacząłem zacierać.

 

Czy ten błąd może mieć jakieś konsekwencje ? O ile jest to błąd.  

 

  

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.