Nazwa użytkownika Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Na kompendiumpiwa.pl odnośnie aldehydu benzoesowego przeczytałem "Podobny migdałowy aromat może pochodzić również z nitrobenzenu i cyjanowodoru, jednak substancje te są toksyczne." Mam rozumieć, że te substancje mogą pojawić się w piwie w wyniku fermentacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ununul Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Cyjanowodor moze powstawac z pestek niektorych owocow. Dlatego lepiej usuwac pestki przed dodaniem do piwa owocow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się