konrados78 Opublikowano 19 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2023 Od 14 miesięcy mam w 3 szklanych balonach następujące nastawy: Piwo fermentowane FM 25. Przelane na chichą z dodatkiem w stosunku 50:50 z dodatkiem własnego wina i dodaniem drożdży (lambic, kveik saison). Po tym czasie nastawy są całkowicie klarowne, odfermentowane. Chciałem je zabutelkować. Jakie drożdże polecacie aby dodać do refermentacji (obawiam się, że sam cukier może nie nagazować piwa, ze względu na kondycję drożdży w balonach)? W jakiej postaci je zadać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 20 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Dodaj cukru i butelkuj. Nie musisz dodawać drożdży do refermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się