konrados78 Posted December 19, 2023 Share Posted December 19, 2023 Od 14 miesięcy mam w 3 szklanych balonach następujące nastawy: Piwo fermentowane FM 25. Przelane na chichą z dodatkiem w stosunku 50:50 z dodatkiem własnego wina i dodaniem drożdży (lambic, kveik saison). Po tym czasie nastawy są całkowicie klarowne, odfermentowane. Chciałem je zabutelkować. Jakie drożdże polecacie aby dodać do refermentacji (obawiam się, że sam cukier może nie nagazować piwa, ze względu na kondycję drożdży w balonach)? W jakiej postaci je zadać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nazwa użytkownika Posted December 20, 2023 Share Posted December 20, 2023 Dodaj cukru i butelkuj. Nie musisz dodawać drożdży do refermentacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now