Skocz do zawartości

Drożdże do refermentacji


konrados78

Rekomendowane odpowiedzi

Od 14 miesięcy mam w 3 szklanych balonach następujące nastawy:

Piwo fermentowane FM 25. Przelane na chichą z dodatkiem w stosunku 50:50 z dodatkiem własnego wina i dodaniem drożdży (lambic, kveik saison).

Po tym czasie nastawy są całkowicie klarowne, odfermentowane.
Chciałem je zabutelkować.  Jakie drożdże polecacie aby dodać do refermentacji (obawiam się, że sam cukier może nie nagazować piwa, ze względu na kondycję drożdży w balonach)?

W jakiej postaci je zadać ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.