meksykano Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca Witam 2 tygodnie temu uwazylem pierwsza warke w zyciu z zacieraniem. Piwo od tego czasu fermentuje. . Od trzech dni BLG zatrzymalo sie na 3 i nie spada(początkowo było 16 BLG). Jedynie co mnie niepokoi to drobne bąbelki pojawiajace sie na piwie i raz na jakis dluzszy czas rurka lekko zabulgota. Moglbym to juz rozlewac do butelek? Czy przetrzymac jeszcze przez pare dni zeby uniknac granatów? Piwo chyba nie jest zainfekowane, w zapachu przyjemne. Smakuje tez dobrze, nie jakos wybitnie ale da sie wypic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca Bulka zawsze nawet po fermentacji. Uwalnia się dwutlenek węgla. Jaka temperatura fermentacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meksykano Opublikowano 2 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 18 stopni drozdze gozdawa PAY7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca Daj do ciepłego na trzy dni aby posprzątały po sobie potem schłodź w dwa dni do 10C lub niżej i butelkuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się