mefisto_____ Opublikowano 9 Marca Udostępnij Opublikowano 9 Marca (edytowane) Cześć, mam pytanie czy trawę cytrynową wrzucać luzem czy lepiej w woreczku czy czymś takim. Nie wiem czy opadnie na dno czy też będzie się szwędać po brzeczce. Nie chce żeby trafiła do fermentora podczas zlewania. Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam.🫡 Edytowane 9 Marca przez mefisto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 9 Marca Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2 godziny temu, mefisto napisał(a): Cześć, mam pytanie czy trawę cytrynową wrzucać luzem czy lepiej w woreczku czy czymś takim. Nie wiem czy opadnie na dno czy też będzie się szwędać po brzeczce. Nie chce żeby trafiła do fermentora podczas zlewania. Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam.🫡 Ja wrzucałem luzem - "szwędała się po fermentorze" ale po prostu załóż woreczek muślinowy przy zlewaniu by ją wyłapać. Samą świeżą trawę ja bym też nie wrzucał - zrobiłbym macerat - czyli zalał ją dobrą wódką (nie wiele), niech się pomoczy kilka dni w tym - odkazi się. mefisto_____ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się