pjoter44 Opublikowano 16 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia W imieniu Dolnośląskiego Oddziału Terenowego Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych oraz Wrocławskiej Inicjatywy Piwowarskiej zapraszamy serdecznie wszystkich piwowarów domowych do wzięcia udziału w XVIII Konkursie Piw Domowych we Wrocławiu. Konkurs odbędzie się w weekend 16-17 maja 2024. Zaraz po jego zakończeniu ogłosimy Wam listę finalistów, zaś ogłoszenie laureatów oraz zdobywcy Grand Prix nastąpi podczas 15. Festiwalu Dobrego Piwa we Wrocławiu. Drodzy piwowarzy, kolejny rok z rzędu będziecie konkurować w czterech stylach: - Belgian Dark Strong Ale (Quadrupel) - Polski Pils - ujawnimy wkrótce - ujawnimy wkrótce Opisy stylów pojawią się niebawem. Tymczasem już zapiszcie sobie w kalendarzu datę przyszłorocznego WroKPD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheged Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia Domyślam się, że chodzi Ci jednak o 2025 rok, a nie 2024 jak jest w treści posta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
APISix Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Jako że dla mnie temat to zupełna nowość, chciałbym zapytać jakie są istotne elementy w przygotowaniu już uwarzonego piwa. Np: czy piwo może być nagazowane sztucznie i td. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 58 minut temu, APISix napisał(a): Jako że dla mnie temat to zupełna nowość, chciałbym zapytać jakie są istotne elementy w przygotowaniu już uwarzonego piwa. Np: czy piwo może być nagazowane sztucznie i td. Piwo należy przygotować by było 'zgodne ze stylem" i smakowało sędziom.Technika warzenia i nagazowania dowolna ps na odpowiedź organizatora to bym nie liczył bo "rzadko zaglądają" Edytowane 4 godziny temu przez anteks APISix 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się